Categories
Stiri

Cele mai des intalnite defectiuni la un boiler electric. Partea a II-a

cele-mai-des-intalnite-defectiuni-la-un-boiler-electric-partea-a-ii-a

boiler electricBoilerele electrice sunt echipamente profesionale de încălzire a apei menajere pentru o casă, o locuință, un apartament, un spațiu comercial etc. Un boiler electric poate avea diferite volume, putând fi astfel adaptat nevoilor fiecărui client. Popularitatea acestui echipament este foarte mare întrucât acestea sunt metode destul de simple și sigure prin care te asiguri că ai acces la apă caldă, în tot timpul anului, fără nici un fel de restricție. Mai mult decât atât, un boiler electric are o durată medie de viață de 10 ani. Totuși, un boiler electric poate avea diferite defecțiuni. Unele dintre cele mai des întâlnite defecțiuni la un boiler electric sunt:

1. Depuneri de rugină
O problemă care poate obstrucționa buna funcționare a unui boiler electric este reprezentată de depunerile de rugină. Acestea se regăsesc, cel mai des, la nivelul rezervorului de apă, dar și la nivelul unor elemente metalice. Depunerile de rugină pot fi foarte dăunătoare și pot chiar să avarieze complet boilerul electric. Pentru a evita depunerile de rugină, trebuie să inspectezi periodic boilerul electric și să chemi un specialist în cazul în care observi depuneri mari de rugină.
2. Robineți defecți
O altă problemă care poate apărea la nivelul unui boiler electric este defectarea robineților. Această problemă este un motiv de îngrijorare, întrucât vine la pachet cu un consum mare de apă și cu apariția pierderilor de apă.
Dacă observi una dintre aceste probleme, nu încerca să le rezolvi de unul singur, ci apelează întotdeauna la un specialist care poate să repare boilerul tău electric.